Kata dua di Kaki Lima

Lama dah tak jenguk kat sini.First dan last entry for 2010( bangga giler aku,wahahaha)
Anyway, blog ni dah lama aku ada cuma tak update. selalu aku bertenggek kat blog yang satu lagi but sekarang aku dah delete...sengaja di delete..baru sekarang pulak aku menyesal.

Haishh lepas ni aku terpaksa jejak kasih sorang demi sorang blogger yang aku kenal..rindu giler nak baca entry diaorang...aku rindu diaorang..ada tak ker diaorang rindu aku balik?kehkehkeh...

Kisah 2010?
Tak banyak sangat yang menarik kot. buat sakit jiwa,jiwa parah,parah terhantuk, terhantuk lagi dan lagi ...bangun kejap lepas tu terhantuk lagi dan lagi...wahaha...
Tak best arr cerita benda sedih pedih dalam blog kan...kang aku kena kutuk lagi...aku tak layak berjiwang ke weh..( kat sini aku leh bising bising sebab diaorang genti tak baca punya,wahaha)

Sebut pasal kejadian yang menimpa,aku tak mengeluh. Tapi tipu la pulak aku cakap aku takde kecewa. Cuma ambik jadi tauladan jer la.

Maybe ada sebab jadi macam tu...
Kenapa tak gini...
Kenapa mesti begitu...
Aku nak ini tapi yang itu sampai itu

Agak simple jer apa yang dah jadi kan, cuma naif sangat terkena orang macam aku. Ye lah,aku masih budak...orang cakap...budak ker?umur dah suku abad tue. ermm..ye la kot.. Tapi tak ke best nama nya bila problem tu datang bertimpa timpa..at least kalau ada gak gap...dapat la aku recover balik kot.

Teringat ngan subject pendidikan moral la pulak aku. Teringat ngan cikgu kitaorang, Cikgu Shamsuri nama dia. Aku rapat gak ngan dia,leh gak layan kepala giler aku dulu. Dulu aku salu menjawab dia " eh cikgu, kalau dapat moral A dalam SPM,memang orang tu orang gila(sambil sengih-sengih), takda la dalam dunia ni bendul sangat nak baik giler ikut amalan amalan dan nilai nilai dalam subject ni...kalau semua baik, tak timbul penjahat,pencuri,penganas"

Cikgu tu senyum jer dengar aku cakap...dia balas " tidak hari ini,satu hari nanti kamu mesti sedar kamu memang kena hidup ngan nilai nilai ni "

So bila dapat result SPM tu agak kehairanan la jugak sekejap bila tengok result moral aku dapat A...wahh, berpusing balik kata kata yang aku pernah cakap ngan cikgu tu...

"eh cikgu, kalau dapat moral A dalam SPM,memang orang tu orang gila"

nahh, ambik ko...kan jilat ludah sendiri nama nya cakap sendiri gila...

So,aku nak kaitkan la apa yang jadi kat aku nie ada gak penting nya moral value dalam setiap individu tu. Treat people nicely...respect people wisely...Aku caya pada karma...selalu kita dengar what you give you get back. Kena slow down sikit...belajar bertolak ansur.

Eh, aku malas la nak explain panjang panjang. Im not good in explaination. Tapi aku alert apa yang dah jadi kat aku.

SO, tahun depan hope life aku much better. No mOre mengeluh, enough for it...face the truth..Im OK..

Just sharing some thought, life not always partly we expected to be...



Posted by --- YaYangLiza --- | at 3:40 AM | 0 comments