---



Sorry,
For making you think i was worth the while,
For be there and holding that no one was there take a stand,
Sorry that I hurt You
Sorry that I fell through
Sorry for wasting your time.

Posted by --- YaYangLiza --- | at 8:33 PM | 0 comments

The One

---LIFE NOT OWEZ PARTLY WE EXPECTED TO BE---


Someone said to me once that everything that is happening to us has its purpose and it will be revealed at its own time. Every pain we encounter has a reason to explain it. A few times I made a mistake of assuring myself that I have met THE ONE, but I ended up forcing myself to let go though it was against my will. I was told that someway somehow there is that 1 perfect match for each of us. Maybe THE ONE for me got lost trying to find his way to reach me. Or may be he came to fast that I neglect to realize that he was there and he needs to go back again to find me. I want to meet THE ONE who I can laugh and cry with. Someone who will hurt when I'm hurt, who will hold me tight and never let me go, someone I can marry in the church and share our vows together, someone who will fight for me when someone tries to break my heart, who will shout to the world that I'm his girl, who will kiss me in my forehead when I'm asleep, and lastly someone who will love me and grow old with me."THE ONE"

Posted by --- YaYangLiza --- | at 9:25 PM | 2 comments

Ego??

---LIFE NOT OWEZ PARTLY WE EXPECTED TO BE---

Tiba tiba aku rasa macam nak bagi peluang kat ko.
Tu pon lepas best cyber buddy aku yang cakap...ermm..entah apasal cepat jer aku ambik hp and text ko lepas tu...ehikk ehikk...nasib ko reply...

Dia cakap, kalau aku diamkan saja, masih buat bodo,buat derk,layan tak layan...tu namanya aku ego.
Tiba tiba aku jadi confius sebab selama ni aku ingatkan kalau aku tak layan sangat atleast aku bagi dia space untuk diri dia dan aku...kuang kuang kuang...No wonder la ramai yang cakap aku ni nak macam taknak...

Tak awal sangat ker bagi peluang untuk ko dan aku? Macam rushing la pulak..sedangkan dua dua lom stabil dari kisah yang lepas lepas. Mesti ko pelik kan apsal aku tiba tiba tergerak hati carik ko dulu hari ni? Ke aku dah terlambat lagi..mana tau 3 minggu dah tak carik,ko dah dapat yang baru. Baru jer nampak ko lunch ngan awek lain hari tu.

Nak jer aku tanak pikir yang bukan bukan...aku fikir yang indah indah, yang rasional, aku tanak pikir yang tu awek ko or skandal ko sebab ko pernah cakap kita dalam proses kenal memasing, tak salah kalau kuar ngan sapa sapa..aku iyakan saja...( masih lagi buat derk) sebab aku rasa aku blom cukup ready nak bagi apa apa harapan kat ko.

Terlintas kejap bila fikir balik ko macam setia menanti atau aku yang terperasan sendiri?
Entah mana silap nya...dua dua tak pernah nak try harder kan? ke ko dah jemu tengok act aku macam nie...ahh susah betol la..

Sampai satu tahap tu aku rasa aku tak perlukan cinta lagi untuk buat aku jatuh cinta kat sapa sapa lagi.Lama dah hilang rasa tu. Aku dah lama tak rasa aku suka kat orang dan aku dah tak ingat macamana rasa tu.Pernah tak rasa dalam apa segala yang kita buat, tiba tiba kita teringatkan dia? Sambil sambil kita tengah makan, tiba
tiba in glance kita teringat kat dia..."eh, dia tgh buat apa?dah makan ka lom?,apa lauk dia hari ni?"
Sungguh aku dah lama tak merasa berpikir macam tu lagi. Kadang kadang tengah drive pun sempat teringat, "dia rindu ngan aku tak?" Ermmm...betol betol rindu dengan rasa tu...

Posted by --- YaYangLiza --- | at 2:48 AM | 0 comments

Sengal la

Permulaan awal tahun yang tak cukup best... Kali pertama orang laki yang
aku tak kenal sangat tapi kira selalu la contact nie tiba tiba marah aku.
Yang part paling best nya, dia marah pasal perangai aku...Tahniah!!

Awal pagi dapat text expressed how curious perangai aku ni..Eh,pelik sangat ka
perangai aku nie. Awal awal aku dah cakap pon aku ni slow sikit, kalau aku
buat derk or buat something indirectly sakitkan hati ko, harap ko tahan dan
paham.

Aku paham la kot, maybe dia tak tahan dengan cara aku layan dia. Aku buat donno
jer, layan tanak layan, cakap pun macam tanak cakap...ermmm...

Tiba-tiba plak aku terpikir, aku memang carik masalah. Memang menyusahkan la
aku nie. Apa yang aku nak pun aku tak tau. My great weakness when it comes in relationship. Mamat tu not bad la, memang idaman satu malaya, perangai pun memang perangai yang sedap mata memandang dan sedap hati merasa...kehkehkeh. Mungkin niat dia nak betulkan apa yang salah, nak tambah apa yang kurang kot. Tapi aku takleh terima cara dia kot. Awal sangat eh.

Antara dialog dialog dia yang buat aku emo tak habis habis:

1) Dia tau aku pernah couple dengan mamat A, kebetulan kenal suam suam kuku jer la
diaorang nie
"Kamek bukan apa,setauk mek lelaki nok keja di s**********r nang sikpat dicayak.
sik patut sik pernah langgan ompuan pilipin cinun, dah la kacak kacak,mancit
mancit...rega 250 jak semalam"
- Aku berfikir ; eh, aku baru kenal ko lah, compare aku dah kenal mamat A nie yang
bertahun tahun. Siapa pulak ko nak judge sume orang sama perangai?? takkan ko dah
cop dia macam tu sebab mamat A tu kerja dengan s*********r ?? Ada gak lelaki yang
pandai ngumpat buruk buruk kan orang lain. Tak payah la aku perlu tahu suma pasal
mamat A, jangan pulak nak memandai tanya orang sana sini pasal mamat A tu pls...
Berlagak macam ko hebat sangat.

2) "Kitak nang kedak tok ka layan orang??"
" nang sik pandei appreciate apa yang di depan mata. Kamek tok dah kedak orang
bodo!! Mok sik mok jak kenak layan. Mun rasa payah gilak or just nak jaga hati
kamek..bagus iboh
- Aku berfikir; sorry,aku admit...layan tanak layan. Memang patut la ko emo. Tapi
jangan control aku!!Aku bukan awek ko...remember? baru nak kenal kan?? Aku tengah
try la, aku slow sikit takkan tak bagi muka ngan aku kot. Ada lagi ayat ayat yang
meletup macam gunung berapi dari dia. Dia judged aku and said JANGAN PERASAN
DIRI BAGUS SANGAT. Sapa carik sapa dulu weh? Bengong la mamat nie..tiba tiba buat
aku rasa bersalah dengan benda yang aku memang tak buat. Cepat betol nak judge
orang.

3) "sbb ya mesti prove ktk bait tauk sik?"
- Aku berfikir : aku tak baik ka selama ni? aku saja la yang perlu prove?? kalau
dia? awal lagi dah fail pon ko tu. Aku boleh jer terima nasihat orang tapi entah
la dengan dia nie macam susah nak accept. Maybe sebab dia sendiri pun tak betol
kot? hahhaa

Yang best nya dia tahu semua pasal aku. kerja,family,sejarah study,life aku...sapa yang rajin sangat jadi spy free ni kan.
Bila aku tanya kenapa buat macam tue...Dia jawab, dah suka sanggup nak tahu apa saja pasal ko sebab kalau tunggu ko cerita memang tak pun. Words paling best,
"lepas nie jangan segan segan lagi k" ihikkkss...tu maybe info yang dia dapat pasal aku kot..hahaha

Pagi nie gaduh lagi. Muak jugak la tengok perangai yang rasa diri mr perfect, cakap dia saja yang betol. Pagi ni masih gak pelik dengan perangai aku. Last last tu aku cakap la kalo susah sangat nak berkawan ngan aku, aku tak paksa la ko stay sini. Ramai lagi ko boleh buat kawan. Tapi jangan buat macam rasa aku nie tak pandai berfikir, suma mesti ko kene bagitau..paham?? say Goodbye cara drastik, and finish line is only 'OK" ????

Sadis punya goodbye...

Posted by --- YaYangLiza --- | at 6:08 PM | 0 comments